UniConsult.bg
ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ УСЛУГИ МНЕНИЯ НОВИНИ ЗА НАС КОНТАКТИ
ВъзможностиI - Избор на университетиII - Подготовка и кандидатстванеIII - Прием и заминаване
ЦенностиВизия/ МисияПредимстваЕкипътПоверителност и защита на личните данни

Етап I - Избор на университети за кандидатстване в Германия


Преди да избера университет извън България

  • Какво да уча?
  • Как да намеря подходящо място?
  • Какво да уча, ако не знам добре немски или друг език?
  • Как да направя избор?
  • Коя специалност е за мен?
  • Колко ще ми струва издръжката?
  • Дали ще успея да завърша?

Проблем

Голяма част от младите хора, на които им предстои да кандидатстват във висше учебно заведение извън страната не са сигурни коя специалност е най-добра за тях, кое е най-доброто решение за тяхното бъдеще, кое е онова, което ще им донесе достатъчно добра реализация и едновременно с това удовлетвореност, коя е специалността, с която ще се справят и ще успеят да завършат.

Решение

Униконсулт е до всеки кандидат в неговия избор на специалност, университет и място и осигурява ориентир в този океан от информация за 440 висши учебни заведения с повече от 17 500 специалности само в Германия. За да намери правилното решение за съответния човек, Униконсулт взема предвид желанията, възможностите и характеристиките на всеки кандидат и на база задълбочено проучване и анализ предлага специалностите, университетите и градовете, които са най-подходящи за неговото бъдещо развитие.

Проблем

Съществуват многобройни други източници – сайтове за образование, сайтове на университетите, форуми и новинарски сайтове, които са пълни с най-разнообразна информация с различна давност и степен на актуалност.

Решение

Униконсулт разполага с най-актуалната информация за всеки един държавен университет, за различните специалности и пълната им програма, както и за необходимите предпоставки за успешно кандидатстване и прием. Консултантите на компанията насочват всеки кандидат-студент към най-точния за него избор и след това му помагат с всички процедури и документи на този етап.

Резултат

Кандидат-студентът получава отговори на въпросите за финансовата издръжка, възможността за получаване на общежитие, възможностите за работа, процедурите, крайните срокове, различните минимални балове за прием и много други. Детайлно се преценят езиковите познания по немски или английски език на всеки кандидат и критериите на прием на всеки университет и за всяка специалност. В случай на недостатъчни езикови познания по немски се препоръчва следване с подготвителен езиков курс в Германия или езикови курсове, или изпити в България за достигане на необходимото ниво.

НОВИНИ

10-те най-високо платени професии в Германия

10-те най-високо платени професии в Германия за 2020 година.   Кариери в сферата на образованието, ...

Защо Стоян сменя избора си за образование в Англия и избира да кадидатства в Германия?

Защо Стоян сменя избора си за образование в Англия и избира да кадидатства в Германия? Интервю и история от ...

Следване с английски в Германия. Защо?

Следване в Германия на английски – страхотна бюджетна алтернатива на бъдещите студенти с английски ...