UniConsult.bg
ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ УСЛУГИ МНЕНИЯ НОВИНИ ЗА НАС КОНТАКТИ
ВъзможностиI - Избор на университетиII - Подготовка и кандидатстванеIII - Прием и заминаване
ЦенностиВизия/ МисияПредимстваЕкипътПоверителност и защита на личните данни

АВСТРИЯ

Австрия е традиционно любимо място за следване на българите и ги привлича с превъзходния имидж, липсата на такси за обучение и географската близост с родината. Прекрасната природа и културните традиции на страната допълват образа й като предпочитано място за образование и живот. За пореден път в тазгодишните класации Виена е сред най-добрите за живеене градове в света.

Висшето образование в Австрия почива на вековни традиции – университетът във Виена е основан през 1365 г. и е сред най-старите университети в Европа. Австрия е известна и с високото качество на висшето си образование.

От 2013 г. бяха въведени нови процедури за кандидатстване за най-желаните специалностите в австрийските университети, което е свързано и с нови, по-ранни срокове.

Новият онлайн проект на Униконсулт® – UniChoice.bg отговаря на тези промени, като в системата са заложени и непрекъснато се обновяват всички актуални процедури по кандидатстване в австрийските държавни университети. Целта на платформата е да помага на кандидат-студентите през целия процес - от взимането на решение къде и какво да следват, през процеса на кандидатстването до записването в университета. Всички желаещи да кандитстват в Австрия могат да използват платформата на следния адрес: UniChoice.bg

НОВИНИ

Иновативни бакалавърски специалности, които можем да следваме в Германия (част II)

Знанията за заобикалящият ни свят и връзката между хора, животни, растения и микроорганизми са еволюирали. ...

Иновативни бакалавърски специалности, които можем да следваме в Германия (част I)

Скоро замисляли ли сте се колко много е еволюриал светът през последните десетилетия? Как сцени от ...

Митове преди кандидатстване за следване в Германия – разбити

Сигурно сте чували всевъзможни коментари за образованието и живота в Германия, но знаете ли, че издръжката ...