UniConsult.bg
ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ УСЛУГИ МНЕНИЯ НОВИНИ ЗА НАС КОНТАКТИ
ВъзможностиI - Избор на университетиII - Подготовка и кандидатстванеIII - Прием и заминаване
ЦенностиВизия/ МисияПредимстваЕкипътПоверителност и защита на личните данни

Германия

Германия е желана дестинация за голям брой кандидат-студенти поради множество причини. Една от тях е богатия избор от висши учебни заведения, надхвърлящи бройката от 440 с общо над 16 000 специалности. По-голямата част от тях имат 400-600 годишна история, но традициите не са единствената причина, повлияла избора на стотици български студенти.

Обучението във всичките 16 федерални провинции е безплатно. Не се заплаща такса за следване. Единствено се заплаща много ниска семестриалната такса /в рамките на 50-300 евро/, която в повечето случаи включва и семестриален билет или безплатно ползване на градския транспорт в града и близките околности, в някои от случаите и до съседни градове или в цялата провинция, също и други допълнителни социални придобивки.

Кандидатства се с диплома за средно образование и без приемен изпит за повечето специалности, което е голямо улеснение. Неограничен е и броят на ВУЗ (Висшите учебни заведения), в които може да се кандидатства.

Толерантността от страна на немските институции, както и влизането на България в ЕС, прави българските студенти напълно равнопоставени на останалите, а списъкът със специалности включва иновативни и перспективни дисциплини.

Повечето немски университети и ВУЗ предлагат бакалавърски и магистърски програми, които се преподават изцяло на английски език. В повечето от тези специалности не се изискват предварителни познания по немски език, а някой от тях предлагат специални езикови курове. Университетите предлагат прием два пъти в годината – за зимен и летен семестър.

Най-важен остава фактът, че след дипломирането си в Германия получавате международно признато и престижно образование, което да даде силен тласък на вашата бъдеща професионална реализация.

НОВИНИ

10-те най-високо платени професии в Германия

10-те най-високо платени професии в Германия за 2020 година.   Кариери в сферата на образованието, ...

Защо Стоян сменя избора си за образование в Англия и избира да кадидатства в Германия?

Защо Стоян сменя избора си за образование в Англия и избира да кадидатства в Германия? Интервю и история от ...

Следване с английски в Германия. Защо?

Следване в Германия на английски – страхотна бюджетна алтернатива на бъдещите студенти с английски ...