UniConsult.bg
ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ УСЛУГИ МНЕНИЯ НОВИНИ ЗА НАС КОНТАКТИ
ВъзможностиI - Избор на университетиII - Подготовка и кандидатстванеIII - Прием и заминаване
ЦенностиВизия/ МисияПредимстваЕкипътПоверителност и защита на личните данни

Германия

Германия е желана дестинация за голям брой кандидат-студенти поради множество причини. Една от тях е богатия избор от висши учебни заведения, надхвърлящи бройката от 440 с общо над 16 000 специалности. По-голямата част от тях имат 400-600 годишна история, но традициите не са единствената причина, повлияла избора на стотици български студенти.

Обучението във всичките 16 федерални провинции е безплатно. Не се заплаща такса за следване. Единствено се заплаща много ниска семестриалната такса /в рамките на 50-300 евро/, която в повечето случаи включва и семестриален билет или безплатно ползване на градския транспорт в града и близките околности, в някои от случаите и до съседни градове или в цялата провинция, също и други допълнителни социални придобивки.

Кандидатства се с диплома за средно образование и без приемен изпит за повечето специалности, което е голямо улеснение. Неограничен е и броят на ВУЗ (Висшите учебни заведения), в които може да се кандидатства.

Толерантността от страна на немските институции, както и влизането на България в ЕС, прави българските студенти напълно равнопоставени на останалите, а списъкът със специалности включва иновативни и перспективни дисциплини.

Повечето немски университети и ВУЗ предлагат бакалавърски и магистърски програми, които се преподават изцяло на английски език. В повечето от тези специалности не се изискват предварителни познания по немски език, а някой от тях предлагат специални езикови курове. Университетите предлагат прием два пъти в годината – за зимен и летен семестър.

Най-важен остава фактът, че след дипломирането си в Германия получавате международно признато и престижно образование, което да даде силен тласък на вашата бъдеща професионална реализация.

НОВИНИ

Следване на английски език в Германия - една отлична алтернатива

Драматичните промени на територията в Европа в рамките на по-малко от година – Брекзит и пандемията от ...

Актуални новини относно кандидатстването в немски и австрийски университети в условията на COVID 19

Всяка година хиляди абитуриенти от България кандидатстват във висши учебни заведения в Германия и Австрия. ...

"Униконсулт" стартира услуга по "Образователно ориентиране" от 2020 година

Какво представлява Образователното ориентиране? Образователно ориентиране е поредица от въпроси за твоите ...